About

Who is Gigi valster

In lijn der verwachting met kwaliteit en kennis van een vakgebied, ligt vaak een studie. Ik denk daar wat mijn vakgebied betreft, anders over. Creativiteit heb je of dat heb je niet. Ik ben van mening dat als je creatief bent, zich dat niet uit in een specifiek onderdeel, je kan jezelf dan simpelweg verliezen in alles wat te maken heeft met vormgeving, kleur, materialen, design en kunst. Qua inrichting en sfeer ben ik van mening dat een interieur tijdloos moet zijn. Klassiek, elegant, rustig en smaakvol. Door gebruik te maken van basiskleuren en verschillende natuurlijke materialen bereik ik in mijn ontwerpen dit uitgangspunt. Mijn visie op “GV Concepts” is een groot creatief speelveld, gericht op high-end interieur en lifestyle. Met een “concept” kan een interieurplan worden bedoeld, maar ook de ontwikkeling van een merk of product kan een concept zijn. Met het opzetten van “GV Concepts” sloot ik mij daarom aan bij “Kolenik Cabinets”, deze inloopkasten weerspiegelen exact hetgeen waar ik voor sta, kwaliteit, elegantie, sfeervol en verfijning.

Als opdrachtgevers mij vragen naar mijn studieachtergrond is het antwoord verrassend; “de hotelschool”. In lijn der verwachting met kwaliteit en kennis van een vakgebied, ligt vaak een studie. Ik denk daar wat mijn vakgebied betreft, anders over. Creativiteit heb je of dat heb je niet. Ik ben van mening dat als je creatief bent, zich dat niet uit in een specifiek onderdeel, je kan jezelf dan simpelweg verliezen in alles wat te maken heeft met vormgeving, kleur, materialen, design en kunst. Door opvoeding, vrienden & familie kan het echter wel worden gestimuleerd en verder ontwikkeld.Van jongs af aan was ik altijd al met mijn moeder thuis aan het stylen en decoreren. In de winter kwamen de winteraccessoires, in de zomer was er een zomer opstelling. In huis werd er toen destijds ook in elke hoek van de kamer een coax (tv-aansluiting) gemaakt, zo kon er vaak veranderd worden qua setting.” Daarbuiten maakten we met het gezin altijd al mooie reizen en met opa en oma heb ik veel musea mogen bezoeken, dit zijn ook zeker stimulansen voor de creativiteit.

Achteraf gezien ben ik blij met mijn routing, op de hotelschool krijg je bedrijfsadministratie, leer je presenteren en wordt er een hoge mate van omgang ten aanzien van gasten bijgebracht. Voordat ik dus daadwerkelijk in het designvak terechtkwam heb ik een aardige route afgelegd. Ondertussen was ik echter altijd al creatief bezig. Tijdens mijn studies werkte ik in de damesmode bij “Pauw”, waar ik een vaste klantenkring adviseerde en kleedde. Daarnaast startte ik een eigen Label in tafellinnen (Atelier Koket) en in mijn vrije tijd zat ik te tekenen, avonden lang. Eerst op papier en later in “Sketchup”, wat ik mezelf overigens volledig heb aangeleerd. Qua tekenen kon dit van alles zijn, ik koos een huis van “Funda” wat ik dan ging herontwerpen of bedacht een huis wat mij mooi leek op een bepaalde plek. Ook tekende ik meubels, voornamelijk tafels en kasten en liet verschillende dingen hier ook daadwerkelijk van maken. Dankzij mijn baan bij Pauw ontmoette ik Ellen van der Donk en samen met haar man Han van der Donk hebben zij mij uiteindelijk wegwijs gemaakt in de wereld van Italiaans design. Toen wist ik echt dat ik op mijn plek was, dit is wat ik wilde.

Qua inrichting en sfeer ben ik van mening dat een interieur tijdloos moet zijn. Klassiek, elegant, rustig en smaakvol. Door gebruik te maken van basiskleuren en verschillende natuurlijke materialen bereik ik in mijn ontwerpen dit uitgangspunt. Als ik terugkijk op mijn tijd bij Pauw waren de klassieke items de kledingstukken die het langst mee gaan in de collectie van een klant. Ik beschrijf daarom mijn stijl als de “Brunello Cucinelli” van het interieur, al moet ik zeggen dat diep in mij ook een kleine zit “Gianni Versace” zit. Dit geeft een interieur pit, maakt het stoer en zorgt voor sexy elementen. Van die mix word ik heel gelukkig! Qua merken richt ik mij hierbij op “Minotti” dit Italiaanse label is elegant en sexy, maar ook “Cassina” en bijvoorbeeld “De Padova” voor de klassiekers.

Na een mooie en leerzame tijd bij Van der Donk interieur startte ik in de zomer van 2022 “GV Concepts”. Mijn visie op “GV Concepts” is een groot creatief speelveld, gericht op high-end interieur en lifestyle. Met een “concept” kan een interieurplan worden bedoeld, maar ook de ontwikkeling van een merk of product kan een concept zijn. Met het opzetten van “GV Concepts” sloot ik mij daarom aan bij “Kolenik Cabinets”, deze inloopkasten weerspiegelen exact hetgeen waar ik voor sta, kwaliteit, elegantie, sfeervol en verfijning. Ik ben dan ook enorm trots dat ik mij Co-Owner mag noemen van dit relatief jonge label, waarbinnen ik als CEO werkzaam ben. Naast binnenhuisarchitectuur en het uitbreiden van Kolenik Cabinets ben ik ook nog altijd actief met “Atelier Koket”, met het ontwikkelen van hoogwaardige linnen tafelaankleding. Hierdoor bestaat de familie van “GV Concepts” momenteel uit drie mooie bedrijven.

Newsletter

Stay updated with regard to GV Concepts

Bedankt voor je inschrijving!
Er is iets misgegaan. Probeer het opnieuw.